lørdag 6. november 2010

Bleiekake! (fon:Blæjjekakè)

Hei alle sammen, og god helg!
Da er det lørdag, og kveldsroen har senket seg over familien i Spinnesiden 16. Idag har vi hatt hyggelig besøk av Richard og Kristin, og gjett hva vi fikk!! Først litt opplæring i to kjente begreper, nemlig Bleie og Kake:

BLEIE:
En bleie er laget av absorberende materiale. En bleies funksjon, er å absorbere urin samt å holde på avføring. Bleier brukes i tidlig alder, før blæren har fått en funksjon som gjør det mulig å kontrollere avføringen selv. Bleier brukes også av eldre mennesker, som kan lide av urinlekkasje.

KAKE:
Kake er på norsk et samlebegrep for mange typer mat, hovedsakelig bakverk og konditorvarer. Julekake er foreksempel en gjærbakst, pepperkaker og sandkaker er tradisjonelle småkaker til julebaksten, formkaker i mange varianter serveres gjerne til ettermiddagskaffen, mens kjøttkaker og ymse typer fiskekaker hører hjemme på middagsbordet. Kake/kaku er også lokale benevnelser på brød i mange former.


Og når man setter to såpass kjente ingredienser sammen... da får man en bleiekake!
Og det var nettopp dette vi fikk av Richard og Kristin idag (sammen med noen flotte klær ved siden av)
Tusen takk for hyggelig besøk! Jeg hørte noe romling fra saueskinnet nettopp, så tror vi kommer til å "spise" av bleiekaken allerede ikveld.


2 kommentarer:

Els-Marie sa...

Det var jamen en festlig bleiekake som dere helt sikkert har bruk for.

Anonym sa...

Da har jeg via Stine sin blogg funnet din - og må bare gratulere med den nydelige gutten!!! Det er ikke lenge siden vi var på besøk hos de stolte oldeforeldrene forresten! Regner med at besteforeldrene svever litt også, I know the feeling!

Mange gratulasjoner fra Inger, Øivind og Martin (Skjærvika)

(Min datter Marianne er forresten også en ivrig blogger, Tuvauniverset heter hennes blogg)